donderdag 23 december 2010

Dag 88 - 89, Tiberias

Eerste dag Tiberas
Vertrek uit Tiberas met volle moed ...
Yardenit baptismel site
Net voor de kapotte fiets, zicht op Tiberas en Galilei meer
Kapotte fiets te En Gev
Grieks orthodokse kerk
De zon gaat onder ... NIET goed maar prachtig!


Nog even afcheid van de Colobianen ...

Van het centraal station in Haifa stonden Pedro en ik met bus 103 al snel in het noordelijk busstation. Ongeveer iedere 30 minuten rijdt bus 430 tussen Haifa en Tiberias. Het ticket kostte ons 26 shekel p.p.. Een uurtje rijden en de bus stond in het busstation in het centrum, op 5 minuten wandelen van hostel Tiberias. Twee nachten met een zeer klein ontbijt en voor 75 shekel per nacht. De kamers zijn allemaal kamers van 4 personen met aan weder zijden van de centrale ruimte en rij kamers. Basic maar best gezellig.
Deze middag hebben we bij Aviv hostel / hotel nog fietsen gereserveerd voor morgen aan 60 shekel p.p. met een pechdienst inbegrepen als we een platte band hebben. Verder nog de stad te voet verkend en ik kan zeggen absoluut niets te zien. Een falafel en we kunnen slaapjes doen.

Gisteren in Tiberas, Aviv hostel / hotel, hebben Pablo en ik een fiets gehuurd voor 60 shekel per stuk. Deze morgen stonden we na 07h00 aan de deur en vertrokken we volle moed aan onze rondrit van het galelei meer. Wij zijn tegenwijzerzin gereden en buiten de vele zichten en kleine opvallendheden hebben we volgende plaatsen bezocht. Yardenit baptismel site was onze eerste grote stop. De rivier waar Jezus gedoopt geweest is wordt nu ... euh ... zeg maar comercieel uitgebaad. Buiten dat hadden we geluk dat er weinig mensen waren en we hebben dan ook rustig de zeer symbolische plaats kunnen verkennen.
De volgende uren waren nogal saai, weinig te zien, tot net voor En Gev. Er klemde een zeer klein stokje tussen mijn ketting en tandwielen en enkele seconden later was het volledig syteem dubbel geplooid. Er zat niets anders op dan Aviv op te bellen en te En Gev te wachten. Een uurtje later stonde ze daar met een nieuwe fiets, eentje met duidelijk een harder zadel (!!!). Tegen 14h00 kregen we toch wat honger en in een klein pompstation konden we een zeer goede sandwiche kopen voor weinig geld.
Na de middag, over de laatste 20 kilometer, reden we door het meest interresante deel van het meer. We hebben drie kerken gedaan op een rij. De eerste, een prachtig grieks orthodoks kerkje, was absoluut de mooiste van allemaal. Ik denk dat de foto's hier meer zeggen ...
Helaas was het laatste uur van onze rit donker en bijzonder gevaarlijk. Wegens geen straatverlichting, geen lichten en geen reflectoren op onze fiets zagen de automobilisten ons niet en werden we meermaals net niet aangereden. Pas nu ben ik een beetje bekomen van deze stomiteit van ons wege ... maar eind goed al goed, ik leef nog zonder kleerscheuren en dat is het belangrijkste!
Conclutie is dat het galelei meer verkennen een leuke manier is maar de volledige 65 kilometer rondrijden in een dag is een minder goed idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten