donderdag 7 oktober 2010

Dag 12, dagje Split






Na een korte wandeling deze morgen met de nodige boodschappen, instandkoffie, douchegel, papieren zakdoekjes (Verkoudheid nog niet volledig weg) en ontbijt bij 1 van de bakkers in de markt. Tussen het hostel en het station heb je alles, de markt, restaurants, bars, wisselkantoren, treinen, bussen en boten.
Eenmaal terug nog ff verhuizen van kamer en dit intikken dat jullie nu lezen. Sorry voor de fouten, niet alle toetsen komen overeen met hetgeen op het scherm verschijnt. Nog een poging foto's te downloaden, dan mijn busticket kopen voor Mostard in Bosnia - Hercegovina op 8 oktober en een dagje genieten in het kleine Split in de zon die eindelijk gearriveerd is en meteen genadeloos brandt op mij.

Split komt mij over als een zeer compacte stad met alles wat de (Buitenlandse) toerist wil zien en alles wat hij nodig heeft op 500m. Maximaal een halve dag en ... ik had alles gezien wat er te zien is. Het kleine oude stadsdeel is een pareltje (Fotos) en de wandeling door het prak Marjan met op de top van de heuvel het uitkijkpunt. (Foto) De afdaling met verschillende mooie uitzichtpunten, een kerkje, een zoo (Niet bezocht ...) en aan het begin van de trap een goede bar (Karlovako bier voor minder dan 2 euro voor een halve liter, zie foto) maken van dit alles een luie dag. Ondertussen nog wat uitgekeken voor goedkope restaurants, langs de boulevar met strand gewandeld, geroosterd okkernootje gegeten en uiteindelijk een beetje gaan uitrusten bij Helda (Bazin hostel).

Savonds heb ik een restaurantje gekozen met uitzicht op de boulevar van Split waarbij ik genoten heb van de ondergaande zon en lekker gegeten en gedronken voor het luttele bedrag van 109 Kn. Er is een gezellige drukte in het centrum en de stad na zonsondergang ... alleen jammer dat ook in de avond overal mensen de vuilbakken doorzoeken, tocht een teken van een maatschappij.
Split is duidelijk the place to be voor wie wil genieten, ontspannen en gewoon niets wil doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten