vrijdag 21 januari 2011

Dag 110, uitstapje naar Carthage en Sidi Bou Said

Enkele bloemetjes ...
Museum Byrsa hill, Catthage
Tom en Steven uit America
Zegt genoeg denk ik ...
Colloseum
Geen idee wat dit is, wie kan helpen laat iets weten ...
Nieuwe moskee, zou die wel groot genoeg zijn?
Romeins theater
Romeinse villa
In dit museum lagen er niet gerestaureerde mosaik vloeren, niet onder toezicht. Natuurlijk kan je een toerist nooit vertrouwen dat hij geen stukje meeneemt!
Oude millitaire haven.
Zicht op Byrsa heuvel.
Het kerkhof met honderd duizenden pasgeboren lijkjes, opgeofferd. Dateerd van voor de Romeinse tijd.
Het TGM treintje uit tunis.
Ons snoeperjte deze middag ...
Sidi Bou Said, 'centrum'
De marina van Sidi Bou Said met op de achtergrond Carthage en Tunis.

S'ochtend tijdens het ontbijt heb ik Tom en Steven uit Amerika weer ontmoet tijdens het ontbijt in hostel Auberge de Jeunesse (Jeugdherberg). Het ontbijt zelf was nu niet echt iets om over naar huis te schrijven, daarom dat ik het maar op de blog schrijf. Nooit klagen zeker, na een thee en koffie met een stokbrood met konfituur (franse invloed is hiet sterk niet ...) kon ik er wel tegen. De Amerikanen planden ook naar Carthage en Sidi Bou Said te gaan dus waarom niet samen.
Zo gezegd, zo gedaan, wij met volle moed te voet naar het TGM station met onderweg nog een infostop bij het touristkantoor aan de kloktoren. Een ticketje van 0.450 dinar (0.225€!) tot Carthage p.p. en we waren weg. Een 20 minuten later waren we al in het juiste stationetje aangekomen. In Carthage hebben we uren rondgelopen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Eerst met enkele zware regenbuien als gezelschap maar later op de dag gelukkig met wat meer zon. Met een ticket van 9+1 dinar voor alle antrees hebben we Byrsa hill met museum (Hier verschillende taxichauffeurs en 'gidsen' ...), romeins amfitheater, de malga citerns, een grote lege parking en een nieuwe grote moskee, een romeins theater en villa, tussendoor voor 10 dinar een pasta met koffie genutigd, het paleo kristen museum bezocht (Waar ik een stukje van een marmeren vloer mosaik gestolen heb. Je kan een toerist nooit vertrouwen niet. Mijn rechtvaardiging is dat de site sterk verwaarloosd was ...), de twee restanten van de romeinse havens bezocht met bijhorend museum en als laatste een groot kinderkerkhof met naar schatting enkele tientallen duizenden lijkjes waarvan de meeste pasgeboren! Oef heb ze allemaal denk ik. In tegenstelling tot de bewering van de taxibestuurders is alles perfect te doen te voet.
Om de dag te vullen zijn we dan nog tot Sidi Bou Said gegaan. Weer een kleine halve dinar met het TGM treintje en tien minuten verder stonden we aan de voet van deze plaats. Met een korte wandeling stonden we van het station tot het einde van deze plaats door het prachtig centrum. De meeste inwoners van deze plaats zijn beter gefortuneerd, dit is duidelijk te merken aan de jhuizen, auto's en de vele dure jachten in het haventje. Als afsluiter hebben we nog een theetje gedronken in een lokale bar net voor het station. Best lekker muntthee en een pijpje tot het licht uitging en iedereen het cafeetje (zonder alcohol) binnen 10 seconden verlaten had, tot onze grote verbazing. Aan de andere kant van de straat hebben we nog even gezeten om mijndat ik mijn pijp wekde oproken. Er was een zekere nerveusiteit op straat veel politie en platseling stopte iemand om ons te waarschuwen dat er een avondklok ingesteld was wegens de onrusten van de laatste weken, "only politic problems". Ons gehaast en gelukkig (Later bleek de laatste) trein terug naar Tunis gehaald. Aangekomen had men het station al gesloten tot grote ergernis van iedereen iemand nog vlug de poort geopend, en iedereen liep vlug naar huis. Wij ook, en net om 20h00 binnen!
S'avonds nog een douchtje genomen (Na 1.5h wachten op heet water.) en op internet, het is een lange dag geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten