vrijdag 18 februari 2011

Dag 150 - 152, Il Rousse

De laatste ochtend : Ik, mijn trouwe rugzak en de altijd optimistische Aida. Een moeilijk moment, het afscheid ... snik!
Spagetti in aantocht ...
Aida haar fiets, zonder slot gewoon buiten!
De weg naar het appartement. Toen wij hier passeerden in het donker, toen zij mij afhaalde vreesde ik even voor mijn leven. Het is wel een mooi huisje om eeuwig te rusten ...
Aida vol concentratie aan het koken ... De RN richting Corbara ...
Corbara ...
De notre dame de 7 douleurs ...
De terugweg naar l'Ile Rouse ...
Familie graven ...
l'Ile Rouse ...



De spoorlijn loopt DOOR de stad!
De overstap te Ponte-Leccia. Bus uit Corte.
Het busje van hier naar l'Ile Rouse
Net aangekomen aan het station van l'Ile Rouse ...

Ontbijt, nog even door de stad gelopen, even de treintjes bekeken (De weinigen de werkelijk rijden momenteel in Corse ...) en het was tijd de rugzak op te nemen en naar het stationnetje te gaan voor de trein nr 06 van 13h05 ... in werkelijkheid de bus ... richting L'il Rousse. Er arriveerden twee grote bussen en eentje ervan reed richting Bastia. Deze bus moest ik na een korte rit verlaten in Ponte Leccio en hier wachten op de aansluitende trein, in werkelijkheid ook een bus. (Ponte-Leccia, bus nr 103 naar L'le Rousee van 14h00 te Pont-Leccia, aankomst 14h10.) Met de enkele passagiers dat wij maar waren in een klein busje gekropen en de chauffeur reed alsof het een formule 1 rit was tot l'Ile Rouse. Na eerst tot het toerismebureau te lopen mocht ik natuurlijk terug trappelen om mijn rugzakje te dumpen in het station. Mijn afspraak met Andola (Aida) is maar om 19h00, maar dit is voor later .... In de enkele uren tijd had ik ruim de tijd om dit plaatsje te verkennen. Place paoli, de vuurtoren en haven op een schiereiland, de spoorlijn die tussen place paoli en de boulevar van de stad loopt creerd een pitoresk geheel. Ik tijd genoeg om nog te ontspannen op de place paoli voor ik mijn rugzakje kon afhalen en wachten op Aida op de place van de stad.

Met een witte fiets arriveerde Aida vol energie na een lange dag studeren. Na een lange wandeling van de place naar haar appartement (waarbij ik even vreesde voor mijn leven ...) kon ik mijn rugzakje eindelijk afwerpen. Eerste prioriteit van de avond is natuurlijk eten. Een uurtje later stond er een tarte op de tafel en een cateau in de oven. Elle vraiment aime les tarts et cateau! Onnodig te zeggen dat het na een lange babel, kaart middellandse zee tussendoor aan de muur geplakt en het was opeens vroeg in de ochtend en Aida dringend moast gaan slapen, moet morgen een intensieve en veeleisende cursus volgen. (En resumer : Aida doit dormi très tot (chaque) soir parce que elle doit suivi une cours très intensive et très demander ... pauvre elle! Mais le premiere soir elle as perdu ca ...)

Na een daguitstap te Calvi, zie betreffende bericht, hadden we natuurlijk weer een gezellige avond waarbij deze avond in de keuken het menu duidelijk in het teken van de kleur paars stond! Gelukkig voor haar, kreeg ik de opdracht de klok in de gaten te houden ... was nog vermoeid van gisteren. (Ce soir, le menu : violet ... tout voilet. Differente ...) In de tijd die er wel was hebben we niet veel gezwegen en mocht de groep madredeus uit espanj hun ding doen op le portable.

Mijn laatste dag bij Aida stond in het teken van enkele praktische taken. Eerst ben ik inkopen gaan doen in de casino supermarché (J'ai recu une très grande liste d'Aida pour acheter dans la ville ... oui, elle demande beaucoup de leurs CS'ers! La liste : le faschine, les oeufs, carottes, pommes, pains baguette, boits de thon, et huile de tournasol. Le resulta avec ca ...) en daarna wat internetten.
Na de middag heb ik op advies van Aida een RN gewandeld van l'Ile Rouse naar Corbara tot de notre dame de 7 douleurs ... het kerkje is in werkelijkheid veel kleiner dan de naam doet vermoeden maar het uitzicht vanhier is adembenemend! Reden genoeg voor mij om even op het bankje te zitten en te genieten van de omgeving. Na Corbara ben ik dan teruggewandeld via Palmento (een dorpje kleiner dan klein) en tegen de late namiddag stond ik terug in l'Ile Rouse. Tijd genoeg om het appartement wat op te kuisen voor Aida terug komt, een mens moet toch iets doen om niet TE veel tot last te zijn. Ik mag dit wel zeggen, gezien Aida geen nederlands begrijpt, haar appartement is zoals zijzelf een beetje chaotisch!
S'avonds nog even langs de boulevar gewandeld, lekker ontspannend, weer een hanse avond gebabbeld o.a. over couchsurfing (CS) en spagetti deze avond.
De laatste ochtend na het ontbijt (Hierbij kreef de Belg een tas koffie op Italiaanse manier klaargemaakt door een Spaanse die in Corse woont. als dit niet internationaal is??!) nog een groepsfototje met ons drie en zij moest zich al haasten om haar lift niet te missen ... georganiseerde chaos!
Kort samengevat, ik heb hier voor de eerste keer gecouchsurft. Dit is een systeem waarbij je bij iemand thuis verblijft. Mijn eerste CS ervaring is absoluut positief, Aida had absoluut geen tijd en toch kon ik hier drie nachten blijven. Omdat zij overdag geen tijd had heeft haar bezoekende CS'er ervoor gezorgd dat zij na drie dagen ZEER vermoeid was! In't kort Aida een spaanse in een prachtig appartement in Corse die een georganiseerde chaos uitstraalt. Op een gezellige manier tussen de georganiseerde chaos, kookt ze graag in diverse kleuren, is een prater, is een beetje hyperactief, wel veel reizen in de toekomst en is zij grote fan van de groep Madredeus. Hoe een Belgische toerist hiertussen functioneerd is moeilijk uit te leggen maar ik vond het absoluut zeer gezellig! (Pour Aida, j'ai dit : elle est un (petite) peu chaotic -come une chaos organiser -, aimer quisiner avec differente couleurs, aimer parler, veux voyager dan le future et elle aime Madredeus. C'est just? Je peux dire, c'est très agreable de rester avec vous ... oui "tu".)
Ook heeft Aida mij geholpen mijn frans te verbeteren, ik weet niet voor wie het moeilijker is? Zij is bijna een gediplomeerde prof met 1 leerling s'avonds! C'est just un peu dangereux avec Aida, parce que elle a tout je temps me corriger et comme une vrais prof de l'école elle est TRES fort avec étudients! Heureusment je n'ai pas une mobiel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten